Pravo na odustanak


Poštovani kupci Elektronska prodavnica (Web Shop) je prodavnica na interentu preko koje trgovac nudi robu Potrošaču. Preko Web Shop-a trgovac (prodavac) i Potrošač zaključuju ugovor na daljinu, bez istovremenog prisustva prodavca i potrošača upotrebom sredstava komunikacije na daljinu.
Prema Zakonu o zaštiti potrošača Potrošač ima pravo da odustane od zaključenja ugovora u roku od 14 (četrnaest) dana.
Office Shoes d.o.o. Vam daje pogodnost da parvo na odustanak od zaključenja ugovora iskoristite u roku od 21 (dvadesetjedan) dan od datuma prijema pošiljke, u odnosu na znatno kraći rok, od 14 (četrnaest) dana, regulisan Zakonom o zaštiti potrošača.
Potrošač odustaje od kupovine tako što upućuje izjavu o odustanku trgovcu, koju može dati na propisanom obrascu za odustanak ili na drugi nedvosmislen način.
Pravo na odustanak od zaključenja ugovora Potrošač ostvaruje tako što popunjava i šalje trgovcu obrazac za odustanak od ugovora, kao i dostavljenu robu, i to čini o sopstvenom trošku
Prilikom odustanka kupac ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.
Ako ste poručili više artikala rok za odustanak od zaključenja ugovora se računa od momenta prijema svakog artikla zasebno. U slučaju odustanka od zaključenja ugovora - kupovine imate pravo da poručeni artikal zamenite za drugi ili da Vam novac bude vraćen.
Protekom roka od 21 (dvadesetjedan) dan od datuma prijema pošiljke, potrošač gubi pravo na odustanak od ugovora.
Da biste ostvarili pravo na vraćanje kupljenog proizvoda, vraćena roba ne sme biti oštećena ili pohabana, ne sme biti korišćena u spoljnim uslovima. Potrošač ima pravo da artikal vrati ali ukoliko je artikal upotrebljavan na način koji nije adekvatan, tj upotreba artikla je prevazilazila ono što je neophodno da bi se ustanovila priroda i karakteristike proizvoda, potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe. Roba koja se vraća mora biti vraćena u originalnoj ambalaži, uz priloženu fakturu i popunjen obrazac za odustanak.

Obrazac za odustanak možete preuzeti ovde.

Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.
U slučaju odustanka od kupovine Potrošač snosi direktne troškove povrata robe.
Direktne troškove povrata robe kupac ne plaća privrednom društvu Office Shoes d.o.o, troškove direktne dostave kupac plaća poštanskom operateru preko kojeg vrši povrat robe privrednom društvu Office Shoes d.o.o.
U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod.
Ukoliko ste se odlučili da izvršite zamenu ili da odustanete od kupovine, potrebno je da nas obavestite pozivom na broj 024.415.60.90 (cena razgovora se tarifira najviše po ceni redovnog poziva) ili nam pošaljite e-mail na adresu webshop@officeshoes.rs kako bi dobili potrebne instrukcije vezano za zamenu ili povrat sredstava.

Kupljeni proizvod zajedno sa potrebnom dokumentacijom možete poslati putem kurirske službe koju sami odaberete, na adresu Segedinski put 106, 24000 Subotica.
Artikal koji ste poručili putem Web Shop-a ne možete bez prethodnog kontakta i dogovora sa operaterima u Web Shop prodavnici, samoinicijativno menjati/zahtevati novac u nekom od maloprodajnih objekata Office Shoes ili Vans Shop ili slati na adrese koje su navedene na adresnici.

Ukoliko želite da zamenite model poručen putem Office Shoes Web Shop-a, zamenski par će Vam biti poslat u roku od 5 (pet) dana od datuma prijema vraćene robe u Office Shoes d.o.o. ili će Vam sredstva biti vraćena. Sredstva kupcu koji je plaćanje izvršio platnom karticom izvršiće se na račun sa kojeg je Office Shoes d.o.o. primio uplatu. Uplaćena sredstva će se uputiti na vraćanje u roku od 3 (tri) dana od datuma prijema vraćene robe u Office Shoes d.o.o., a konačan rok u kome će sredstva biti vraćena kupcu zavisi isključivo od politike banke preko koje je transakcija izvršena. Kupcu koji nema otvoren tekući račun, povrat novca će se izvršiti izdavanjem naloga za povrat novca u roku od 3 (tri) dana od dana prijema vraćenog artikla u Office Shoes d.o.o., poštanskom uputnicom, a konačan rok u kome će sredstva biti vraćena kupcu zavisi isključivo od ažurnosti poštanskog operatera.

U slučaju odustanka od ugovora, u roku od 21 dan (zamena ili povrat sredstava) potrebno je da kupac pošalje artikal koji vraća bez naznačene otkupnine kod kurirske službe po sopstvenom izboru.
U slučaju povrata sredstava Office Shoes d.o.o vrši povrat sredstava u iznosu poručenog artikla, dok za troškove dostave koje snosi kupac Office Shoes d.o.o ne vrši povrat sredstava.

 

X